,

Succes – doelen.

 

Welke successen wil jij behalen?

Veel mensen vinden dat zij zo hoog mogelijk moeten mikken, maar dat hoeft niet. Het belangrijkste is dat je jezelf een doel stelt waar je volledig in gelooft, en waarvan je overtuigd bent dat je dat kunt (en wilt) behalen.

Als je niet gelooft dat het doel haalbaar is voor JOU, binnen de redelijkheid van jouw persoonlijke talenten en mogelijkheden, dan zul je dat doel ook nimmer bereiken. Je doel blijft dan niet meer dan een droom en jij blijft dromen van je beste leven, in plaats van het echt te leven!

Bedenk daarom doelen die voor jou redelijk en haalbaar zijn. Geloof oprecht in een doel dat bijdraagt aan jouw succes, geluk, voorspoed, welzijn en harmonie. Omschrijf wat voor jou een succes-doel is. Door je succes-doelen te omschrijven kun je de weg er naartoe vinden!

Neem een vel papier en schrijf op wat je wilt bereiken; dit kan van alles zijn en het is voor iedereen anders. Waar de één tevreden mee is wil de ander meer van hebben, wat de één gelukkig maakt is voor een ander niet van waarde! Kijk niet naar wat een ander wilt of zegt, want alleen jij weet wat jou gelukkig en tevreden maakt.

Wanneer zou jij voor jezelf succes behaald hebben? Kijk nog eens rustig naar wat je hebt opgeschreven en laat je niet afschrikken door het idee dat er nog zoveel zou moeten gebeuren om dit werkelijkheid te maken.

Om alles hanteerbaar te houden stel je een aantal prioriteiten: welk succes wil je het eerst behalen, wat is voor jou het meest belangrijk? Schrijf er vervolgens bij welke actie daar voor nodig is. Neem voor elke actie kleine stappen zodat je je volledige aandacht aan dat succesdoel kunt geven, en kunt genieten van elke vooruitgang die je boekt.

Maak op deze manier je persoonlijke actielijst, leg afspraken met jezelf vast op datum en voer het ook echt uit.

Succes komt als jij precies weet wat je wilt, en daar ook naar handelt!