, ,

Snoei en bloei!

Wat voor ervaringen wil jij in je leven? Hoe ziet het leven dat jij wenst er uit? Kan het mooier, fijner, beter dan het nu is? Dat kan, als JIJ dat wilt. Begin gewoon vandaag!

Ga er van uit dat ieder aspect van je leven bedoeld is om te groeien en dat het steeds beter, mooier, fijner mag worden. Misschien loopt het niet altijd van een leien dakje en lijkt het soms stilstand, maar groei en vooruitgang zijn in hoofdzaak de beweging van het leven.

Daar speel jij de hoofdrol in. Jij en niemand anders bepaalt de beweging, alleen jij weet wat je écht wilt. Je hebt zélf de meeste invloed op die gewenste positieve groei.

Denk aan prachtige bloemenstruiken in een tuin: geef je ze aandacht en water en zorg, dan zullen ze prachtig groeien. Maar als ze worden verwaarloosd en door onkruid overwoekerd dan zal er weinig groei en bloei in die tuin ontstaan.

Zo is het ook met de groei in je leven. Je moet van tijd tot tijd snoeien en liefdevolle aandacht geven om tot volle groei en bloei te komen.

Een paar ‘tuin-tips’ (we blijven even in tuinsferen):

  1. Onkruid-vrij houden. Neem de leiding over de negatieve en beperkende verhalen die elke dag  door je hoofd lopen. Als je ze vrij spel geeft blijven ze maar doorgaan over dingen die gebeurd zijn, die verkeerd gegaan zijn, die naar zijn, dingen die nooit meer goed komen etc etc. Dat is heel vermoeiend en het helpt je niets. Ze mogen er best zijn, maar dan heel stil en ergens achteraan waar niemand er last van heeft.
  2. Zon en krachtvoer. Gebruik een dagelijkse dosis inspiratie om lekker de dag door te komen. Lees met regelmaat de Geld-enzo ‘wandtegels’ met krachtige teksten, kijk naar de prachtige foto’s op deze website, of verzamel zelf afbeeldingen en teksten die jou een goed gevoel geven. Luister op je laptop naar rustgevende muziek, YouTube staat er bol van, of lees boeken die je inspireren.
  3. Frisse lucht. Onze gedachten kunnen als een wervelwind door de tuin razen, en behoorlijk wat schade aanrichten. Stel je voor: we denken dagelijks zo’n 60.000 gedachten en als je goed kijkt wát je nu eigenlijk denkt, zul je verbaasd staan hoeveel daarvan negatief zijn. Het goede nieuws is: als je dit beseft kun je het ook veranderen! Als je consequent oefent om je gedachten te richten op datgene dat jij écht wilt, in plaats van datgene dat je NIET wilt in je leven,  zullen positieve veranderingen plaatsvinden op elk gebied van je leven. Stap voor stap krijg je de ervaringen op je pad die jij wilt en zo ga je het leven leiden dat jij wenst. Je beste leven….heerlijk!!!

Ben je klaar voor wat tuin-werk? Máák er tijd voor. De tijd is nu, niet morgen, niet volgend jaar. Als je het blijft uitstellen wordt de klus alleen maar groter.

Begin er nu aan en houd tijd over om van de tuin te genieten!

p.s.  lees ook:  ‘Snoei en bloei: geld!’