, ,

Mag het een maatje groter?

“Negatieve” gedachten en ervaringen komen vaak aan de orde bij Geld-enzo, en terecht! Samen met positieve gedachten en gevoelens zijn ze een belangrijk onderdeel van ons leven. Als eb en vloed, donker en licht, bitter en zoet zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We willen het liefste alleen maar het positieve, het mooie, het zoete beleven maar we kunnen veel profijt hebben van het “negatieve”! Het is een belangrijk meet-instrument dat je in je voordeel kunt gebruiken.

Dat voelt toch al een stuk beter?!

Ken je het gevoel dat je vast loopt, je wordt moe en futloos en je weet eigenlijk niet wat er nu precies aan de hand is? Je hebt zo’n onbehaaglijk knijpgevoel van binnen. Misschien speelt er iets op je werk, met je partner of je omgeving, of rondom geld en je komt maar niet los van dat gevoel.

Het knijpgevoel maakt je kleiner en kleiner van binnen. Je zult zeggen: dat komt door die negatieve situatie; en vervolgens blijf je naar die situatie kijken, en die knijp wordt groter. Dat is niet wat je wilt. Het helpt je niet als je verder wilt in je leven.

Kijk eens op een andere manier naar het knijpgevoel. Het laat je zien dat je op een verkeerd spoor zit. Je bent afgedwaald van je doel, van datgene dat je écht wilt, van datgene dat jou gelukkig maakt. Dát is het mooie van negatieve gevoelens: ze geven de richting aan!

Wat kun je er mee?

Op het moment dat je je naar voelt, die innerlijke knijp voelt en je kleiner en kleiner wordt van binnen, weet je dat je niet op het goede spoor zit. Dit negatieve gevoel geeft aan: tijd voor verandering, tijd om bij te sturen!! Pak dan de ladder er bij.

De ladder is een meet-punt, voor jou alleen. Het zegt niets over ‘goed’ of ‘fout’ of ‘mislukt’: het zegt alleen maar waar jij staat in je gevoel. Als je met je gevoel onderaan de ladder staat is dat niet goed of fout, want alleen JIJ bepaalt waar je staat. Maar als je vérder wilt in je leven, als je die verandering wilt, als je je groter, beter, fijner wilt voelen dan is het tijd om te gaan ladderen.

Je wilt hoger op de ladder en je uitzicht groter maken. Denk NIET aan wat je niet hebt of aan wat je mist en mis is in je leven. Pak die dingen er uit die goed voelen. Denk dáár aan en accepteer (zonder denken) de huidige omstandigheden, de financiële status, je gevoelens, je werk, relaties, de nog niet uitgekomen dromen.

Wat een bevrijding, wat een ruimte komt er weer in je! Nu kun je op jezelf vertrouwen en de koers met succes veranderen. Je slaat een nieuwe weg in naar wat jij écht wilt.

Hóe de verandering er uit ziet….dat bepaal jij.

Ga ook voor dat maatje groter!

 

Misschien is dit bericht op dit moment niet relevant voor jou, maar zijn er mensen in je omgeving die geholpen zijn met wat positief nieuws. Geef ze dat steuntje en stuur deze mail door. Het kan een wereld van verschil maken.