, ,

Ladderen: een beter verhaal vertellen

Als we praten over hoger klimmen op je gevoels-ladder, wat betekent dat precies?

Stel: je zit op dit moment krap bij kas en je maakt je zorgen over de toekomst. Je denkt de hele dag aan het probleem en je gedachten maken overuren.  Onze gedachten praten de hele dag tegen ons en maken verhalen over wat we zien, ervaren, beleven. Daar krijgen wij dan een gevoel bij: blij, bang, verdrietig, enthousiast noem maar op.

Welk verhaal vertel jij jezelf? Is het een positief kracht-gevend verhaal? Of is het een verhaal dat je uitput en moedeloos maakt?

Elke keer als je een naar of ongewenst gevoel hebt, kun je er zeker van zijn dat je op dat moment je gedachten hebt gericht op iets wat jij niet wilt. Dat helpt je niet als je verder wilt en oplossingen zoekt! Zorg er voor dat je gedachten hebt waar jij je goed bij voelt: dan kom je hoger op je ladder en meer in je eigen kracht.

Hoog op de ladder zie je mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Er komt rust en ruimte in je hoofd. Je krijgt balans en vertrouwen. Dan komen de positieve veranderingen, er komen nieuwe kansen en jij gaat die benutten! Je leven wordt stap voor stap beter.

Dit is wat jij zoekt!

Ga voor de goed-voelen gedachten. Richt je aandacht op wat jij wél wilt, in plaats van wat jij niet wilt in je leven. Je nare gevoel wordt direct een goed gevoel. Het is niet zo dat je negatieve of ongewenste in je leven compleet moet negeren want dan ga je DAT juist aandacht geven (in plaats van aandacht op de goede dingen…).

Waar word jij blij van? Wat wil je graag ervaren in je leven? Wat zijn je wensen en verlangens? Richt daar je gedachten op. De bedoeling is om een manier te vinden om je op dít punt in je leven beter te voelen; dan pas kunnen dingen gaan veranderen op de manier die jij wenst.

Vertel jezelf een verhaal dat je een goed gevoel geeft, de hele dag door. Dit zet de boel in beweging en dan kun je de dingen naar je toe trekken die jij als ‘goed’ in je leven ervaart. De gevolgen zullen wonderbaarlijk zijn en de oplossingen die jij zoekt fundamenteel!

Dát is echt een beter verhaal!