, ,

Je gedachten sturen

Er zijn problemen, er zijn dingen die je moet oplossen, er zijn vervelende situaties waar je in verkeert. Dat is nu eenmaal onderdeel van het leven; je ontkomt er niet aan. Het is niet eenvoudig allemaal. Maar toch…..waarom zou je je niet goed mogen voelen?

Je verdient het om je goed te voelen, altijd!!

Denk aan een zonnige dag, een heerlijk zomers briesje over je gezicht, een wuivende palmboom boven je hoofd. Heerlijk. Denk vervolgens aan een grijze dag, de regen plenst op de straatstenen, een ijzige wind blaast om je heen. Welk plaatje geeft je een fijner gevoel? In welk plaatje voel je je het beste (krachtig, enthousiast, vol zelfvertrouwen) om problemen aan te gaan?

Het gaat allemaal om goed-voelen: dan ben je afgestemd op je eigen kracht, en kun je in vrijheid vorm geven aan het leven dat jij écht wilt. 

Gelukkig zijn gedachten en daarmee gevoelens maar tijdelijke verschijnselen die ‘komen en gaan’. Je hébt gedachten, je bént ze niet. Je zit er niet aan vast. En omdat alléén jij de baas bent over je gedachten kun JIJ kiezen: goed voelende gedachten of negatieve beperkende gedachten.

Dat betekent dat jij door middel van je gedachten hoger op de gevoelsladder kunt komen. Je kunt sturen in de richting die jij wilt: hoger op je ladder te staan en meer in je kracht. Dan komen er gegarandeerd meer positieve ervaringen en mogelijkheden op je pad.

Zorg dus dat je een goed gevoel hebt bij de gedachten die je in je hoofd hebt. Sta elke keer als je een negatief gevoel hebt stil en zeg: hier is iets belangrijks aan de hand, anders zou ik geen negatief gevoel krijgen. Waar heb ik mijn aandacht op gericht en wat wil ik écht??! en richt dan je aandacht op wat je wél wilt. Er komen vrijwel direct meer positieve gevoelens.

Door elke dag te ‘ladderen’ kun jij je NU goed voelen, terwijl de probleem-situatie (nog) onveranderd is. Je hoeft niet meer te wachten ‘op iemand’ of ‘tot iets’ om je beter te voelen. En het mooiste is: de antwoorden zijn naar je onderweg.

Ladderen levert je zoveel op!