, ,

Je beste leven.

Wat is nu dat heerlijke leven zonder zorgen; dat ‘beste leven’ waar wij zo enthousiast over schrijven? Is het een fantasie of is het werkelijkheid? Het beste leven is het leven dat voor ons bestemd is, ons geboorterecht! Het is het ‘juiste’ spoor, dat wij allemaal zoeken.

Het beste leven staat centraal in ons reisplan voor een vreugdevol verblijf op aarde. De tekst van zo’n reisplan zou er voor ieder van ons ongeveer zó uitzien:

“Welkom op aarde! Alles is hier mogelijk. Er is niets wat jij hier niet kunt zijn, kunt doen of hebben; jij kunt het leven leiden dat jij wenst. Dit is jouw plan: volg het spoor van vreugde, want daar vind je alles wat je nodig hebt om gelukkig en welvarend te zijn. Daar ben je in je eigen kracht. Je zult uitdagingen op je pad vinden maar de antwoorden heb je dan altijd bij je. Blijf op het juiste spoor en het zal je aan niets ontbreken. Geniet van je reis!”

Dat is dus ons startpunt, eenvoudig en simpel. Wij hebben vanaf dag 1 alles bij ons om in het leven voorspoedig en welvarend te zijn. Met zo’n instructie op zak kan er toch niets misgaan..

Helaas vergeten wij dat we de antwoorden bij ons hebben, dat we het vermogen hebben bij te sturen, dat we het beste leven verdienen dat mogelijk is. We denken dat we moeten worstelen en ploeteren en piekeren om vooruit te komen in het leven.

Door onze opvoeding, achtergrond, omgeving, negatieve ervaringen en overtuigingen raken we door de jaren heen in mindere of meerdere mate van ons spoor. We zijn soms zelfs ‘het spoor bijster’ maar we beseffen dat niet.

We hebben zorgen over de toekomst en denken aan problemen uit het verleden; we genieten niet van het moment. We voelen ons vaak onvoldaan en ontevreden, maken onszelf en anderen verwijten, en ergeren ons aan van alles.

De momenten van geluk die we voelen zijn meestal gekoppeld aan iets of iemand. Dat is geen écht duurzaam geluk. Dat was toch niet het plan?! En zo hoeft het ook niet te gaan: ieder van ons kan zijn beste leven leiden, het is nooit te laat.

Wat is nu dat beste leven?

Je BESTE leven = leven in vreugde!

Je voelt je goed, je ziet er goed uit, je hebt energie en daadkracht, je bent in balans, je hebt vertrouwen in jezelf en het leven, je ziet alles helder, je bent enthousiast, je hebt een positieve houding, je bent overvloedig en hebt de beschikking over alle dingen die jij wilt in je leven!

In je beste leven ben je niet afhankelijk van iets of iemand om nú gelukkig te zijn. Je hoeft niet te wachten om te gaan leven. Je weet wat je wilt en je weet wat je kunt. De problemen in je leven (die zijn er óók in je beste leven, maar ze worden wel minder en minder) worden uitdagingen die jij aankunt, en de oplossingen komen als vanzelf op je pad!

In je beste leven ben je altijd op het juiste spoor, ongeacht wat er in je leven speelt. Er is geen zwoegen of piekeren of ellendig voelen. De realiteit is nog altijd hetzelfde maar je bent je bewust van je vermogen om te sturen in de richting die jij wilt. Je krijgt de ervaringen die jij wilt, in plaats van de ervaringen die je NIET wilt.

Er is rust en ruimte in je hoofd om situaties goed te overzien, je hebt geen zorgen en je maakt altijd de juiste keuzes.  Zo blijf je op het juiste spoor, jouw spoor van vreugde, en leef je je beste leven! Dit klinkt niet alleen geweldig maar het is ook geweldig!

Verheug je over de overvloed van al die ochtenden dat je wakker wordt en een nieuwe dag kunt ervaren. Je verdient het om je goed te voelen, een goed stabiel financieel leven te hebben en de ervaringen te krijgen die jij wilt.

Daar kun je aan werken, maak dat tot je doel. Houd jezelf voor dat je alles kunt wat jij wilt!

Want dat kun jij echt.