,

Hoe word ik rijk!?

Heb je wel eens “hoe word ik rijk” als zoekopdracht ingetypt? Dan komt er een vracht aan informatie en gouden tips los van deskundigen en succesvolle mensen die je de weg wijzen. Jij kan het ook!! – roepen ze. Dat is leuk en inspirerend als je je goed en vol vertrouwen voelt, en het succes al binnen bereik hebt.

Het voelt anders als je op dit moment de eindjes aan elkaar knoopt of als je denkt dat jij nooit rijk zult worden. Dan lees je zulke verhalen waarschijnlijk met minder plezier en een klein grommetje: “ik word nooit rijk, het is niet voor mij weggelegd”.

Een ontnuchterende gedachte die alle blijheid weghaalt. Deze gedachte voelt niet fijn omdat het je onderaan je gevoelsladder brengt, en dat voelt nooit goed. Door te denken dat iets voor jou niet is weggelegd zet je eigenlijk een grote rem op jouw groei en bloei!

De keus is aan jou, maar als je die rem er nu afhaalt zou JIJ dan ook rijk kunnen worden? Niet rijk op de manier zoals het vaak wordt voorgesteld: snel rijk worden door de loterij, het casino, slimme zelfhulpboeken en snelle beleggingstips en vervolgens baden in overdadige luxe. Dat is niet wat wij bedoelen (en ook niet willen).

Wij hebben het over rijk worden op jouw unieke manier. Rijk zoals alleen jij dat kunt bereiken!

Een leven zonder zorgen waarin je alle vrijheid hebt om de dingen te doen waar jij van droomt. Dát is rijk zijn waar je echt wat aan hebt. Wil jij dat graag bereiken? Lees dan deze blog verder!

Gebruik de strategie om rijk of rijker te worden, waarom niet? Als je de strategie in de juiste volgorde toepast kun je er absoluut in slagen rijk te worden!

Je begint altijd met je GOED voelen. De juiste mindset, het goed-voelen, is zeer belangrijk om rijk te worden; je stelt je dan open voor de mooie kansen en nieuwe mogelijkheden die op je pad komen (en die zul je tegen komen!).

Als je je aandacht richt op ‘rijk worden’ zullen er ook obstakels op je pad komen. Dat kan je omgeving zijn die jouw plannen afkeurt, of heel eenvoudig de stand van je bankrekening. Hoe goed je met die obstakels omgaat, en je daar niet door laat afleiden, zal voor een groot deel bepalen of je je doel uiteindelijk haalt. Als je je focus weet te houden, en daarmee in het GOEDE gevoel blijft, zul je niet snel afgeleid worden.

De meeste mensen die rijk willen worden, hebben (nog) geen duidelijk plan. Welke acties ga je nemen? Maak vandaag je plan:

I. Bepaal je financiële doel.

Dit doel moet jou uitdagen, maar het moet wel realistisch zijn ten opzichte van je huidige financiële situatie. Je doelstelling moet ook specifiek zijn. Wees specifiek in wat je wilt. Als je rijk wilt worden, maak dan een voorstelling van hoe rijk je wilt zijn. Hoeveel wil je verdienen? Hoeveel wil je uitgeven? Hoeveel wil je sparen? Wat voor huis wil je kopen? Hoeveel wil je daarvoor werken? En vooral: wanneer wil je dat allemaal bereikt hebben? Dit houdt in dat je precies noteert hoeveel geld je wilt verdienen deze maand, in drie maanden, een halfjaar en in het komende jaar. Maak deze planning niet langer dan een jaar. Bepaal deze doelen vandaag nog en werk er direct naartoe! Je kunt geen financieel doel bereiken als je geen idee hebt wat je doel is.

II. Bepaal jouw juiste keuzes.

De juiste keuzes ondersteunen je financiële doel. De juiste keuzes maak je elke dag opnieuw, zodat je steeds dichter bij je doel komt:

  • 1. Minder consumeren. Rijk worden is vooruit denken, weersta nu enkele verleidingen en je kunt in de toekomst doen wat je wil. Denk elke keer goed na als je iets koopt. Waarom wil je dit product kopen? Heb je het echt nodig? Kan het niet een paar maanden wachten? Moet het per se de duurste versie zijn? Consumeer nu minder en pluk daar later de vruchten van. Als je alle relatief kleine uitgaven in een jaar bij elkaar optelt, schrik je van het totale bedrag. Let op de kleintjes! Dit is de eerste stap naar rijkdom en financiële vrijheid.
  • 2. Schulden aflossen. Zodra je minder uitgeeft dan je verdient, is het belangrijk dat je al je schulden aflost. Dat is de snelste manier om je kosten te verminderen. Als je maandelijkse lasten minder worden is het ook makkelijker om geld over te houden aan het eind van de maand. Dan kun je de vicieuze cirkel voor eens en altijd achter je laten. Mensen die meer gaan verdienen, willen vaak groter gaan wonen en een duurdere auto kopen. Per saldo houden ze dan echter bijna niets extra’s over. Kies je er daarentegen voor om te sparen of verstandig te beleggen, dan kun je langzaam een vermogen opbouwen. Naarmate je rijkdom groeit, draait het leven steeds minder om inkomsten en steeds meer om rendement op je vermogen.
  • 3. Sparen. Je kunt gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen – misschien zelfs duizenden – door geen onnodige uitgaven meer te doen. Door het gat tussen uitgaven en inkomsten te vergroten kan je beginnen met sparen. Dit is het punt waarop je inkomsten automatisch zullen toenemen. Je kunt geen rijkdommen vergaren als je niets voor jezelf bewaart. Zorg er alleen voor dat je genoeg geld hebt om je vaste lasten op tijd te betalen.

Jij gaat rijk worden. Alleen al het feit dat jij nu deze pagina aan het lezen bent, betekent dat jij een stap in de juiste richting hebt gezet. Hoe rijk, en hoe dat er uit ziet, dat bepaal jij. Misschien ben je eigenlijk al heel rijk als je goed om je heen kijkt, en is er niet veel meer nodig…

Als ‘rijk’ voor jou betekent dat je straks genoeg geld hebt om goed te leven, zonder je zorgen te maken over geld, dan is dat een prima startpunt! Volg de stappen van de Vol Kracht Vooruit strategie en blijf op het juiste spoor. Probeer het ook; stap voor stap word je rijk en voel jij je rijk!

Tot slot willen we toch een paar tips meegeven en van wie beter dan Warren Buffett, de amerikaanse superbelegger en multimiljardair die eigenhandig en vanuit het niets een mega-imperium heeft opgebouwd:

“Met geld maak je geld; als je je eerste geld hebt verdiend geef dit dan niet direct uit. Maak er meer van!”

“Trek je eigen plan; volg niet de massa. Beoordeel jezelf naar je eigen normen en waarden en niet naar die van de wereld.”

“Wacht niet te lang met beslissen; je hebt niet veel tijd nodig om een goede beslissing te nemen. Verzamel van tevoren alle informatie die je nodig hebt om een beslissing te nemen en volg je gevoel.”

Spaarzaamheid loont; je kunt je goed verdiende geld natuurlijk makkelijk en snel uitgeven aan consumptiegoederen zoals auto’s en eten. Genieten is belangrijk, maar moet dat veel geld kosten? Het letten op de kleintjes is de eenvoudigste en snelste manier om rijker te worden.”

Leen niet; probeer zo veel als mogelijk te voorkomen dat je geld moet lenen. Een lening brengt je altijd op een achterstand, en je kunt dan niet je eigen vermogen opbouwen.Door te leven van creditcards en leningen zul je nooit rijk worden.”

Wees standvastig: met volharding en vindingrijkheid kun je ver komen, maar weet ook wanneer je moet stoppen. Als je geen energie krijgt van wat je doet en resultaten blijven uit: stop er mee.”

Wat is het beste dat kan gebeuren en wat is het ergste wat kan gebeuren? Door jezelf dit af te vragen, krijg je meer inzicht in alle mogelijke gevolgen als je worstelt met het nemen van een beslissing. De antwoorden op je eigen vragen leiden je vanzelf naar de slimste keuze. Hoe ongunstig de omstandigheden in je werk of privé leven soms ook zijn; jij hebt altijd de keuze hoe je in die situatie handelt.”

Weet wat succes voor jou betekent. Wanneer je mijn leeftijd hebt bereikt ga je succes meten aan de hand van het aantal mensen, van wie jij wilt dat ze van je houden, die ook daadwerkelijk van je houden. Dat is de ultieme test van hoe je in je leven geleefd hebt.”