, ,

Snoei en bloei: geld!

Naast je persoonlijke ontwikkeling (een mooi woord voor ‘terug op het juiste spoor komen’) is je relatie met geld een belangrijke ontwikkeling tijdens je leven.

Geld speelt een grote rol omdat het in alle gebieden van ons leven beweging en vooruitgang mogelijk maakt. Je kunt gewoon niet zonder, en waarom zou je ook? Maak die relatie met je geld sterk. Ben jij goed voor je geld dan is je geld goed voor jou! 

In theorie hebben wij zeer zeker het vermogen goed met geld om te gaan. We hebben immers intelligentie en denkvermogen, dus dat moet wel lukken zou je zeggen.

Helaas worden wij niet geboren met de vaardigheid en het inzicht om GOED met geld om te gaan. Het is een vaardigheid die je moet leren, een vaardigheid die moet groeien door oefening. Tegen de tijd dat we de volwassenheid hebben bereikt en het ouderlijk huis verlaten, wordt min of meer aangenomen dat onze relatie met geld in orde is maar ís dat ook zo?

Slechts weinigen van ons hebben het thuis geoefend dus waarom zouden we het kunnen?! Gelukkig is het nooit te laat om te beginnen!

Maak een overzicht, zodat je weet waar je financieel staat. Weet jij waar je geld naar toe gaat, of verdwijnt het gewoon ergens van je rekening?  Kijk waar je misschien moet snoeien en wat misschien meer aandacht moet hebben. Ga actief met je overzicht aan de slag.

Als je deze geld-vaardigheid onder de knie krijgt is je beloning groot: je ervaart financiële rust omdat je in je levensonderhoud kunt voorzien, je schulden beheersbaar of zelfs niet aanwezig zijn, je wat extraatjes achter de hand hebt voor leuke dingen en je geen zorgen hebt over hoe je de rest van de maand moet door komen.

Geweldig dat het zo kan!

Het gaat er uiteindelijk niet om hoeveel je op je rekening hebt staan, het gaat er om wat je doet met wat je hébt. Als je de geld-vaardigheid hebt ontwikkeld kun je een heel mooi leven opbouwen met wat er is, en je kunt ook uitbouwen naar méér. Jij bepaalt.

Ben je benieuwd naar meer berichten over GOED omgaan met geld….volg deze blogs!

  • wordt vervolgd..