, ,

Fijn mooi warm geld

Heel veel dingen doen wij min of meer automatisch, we doen ze ‘goed’ of in ieder geval naar ‘tevredenheid’, we doen ze elke dag: eten koken, benzine tanken, boodschappen doen, tanden poetsen, naar je werk gaan, stofzuigen, kleding wassen etc.

Dit zijn dingen die binnen onze privésfeer liggen, dingen die bijdragen aan ons persoonlijk welzijn en welbevinden (geen tandenpoetsen geeft na een week minder prettige ervaringen). Het hoort bij onze routine, maar ook bij onze eigen verantwoordelijkheid. We vinden het vanzelfsprekend dat we het doen, en we willen het ‘goed’ doen.

Waarom kan geld daar ook niet bij horen? Dat wij geld als een ‘ding’ zien, dat je min of meer automatisch in je dagelijkse routine opneemt, een fijne bijdrage aan je welzijn en welbevinden, een verantwoordelijkheid naar jezelf toe die je met liefde op je neemt. Iets dat je ‘goed’ doet. En als je het niet goed doet, dat je er in oefent om beter te worden.

Geld als vanzelfsprekend in ons leven. Mooi….!

Maar geld zit bij velen van ons in een donker hoekje. Geld geeft vaak kramp in de maag in plaats van welbevinden. We hebben tekort, te weinig, niet genoeg, maar net genoeg, nog niet genoeg. We kunnen het niet krijgen, of beter krijgen, het is buiten onze macht (dénken we).

Geld zit ons vaak nét niet lekker, terwijl het toch onze dagelijkse metgezel is. En als je geldzorgen hebt, dan voelt het als een (rots)blok aan je been, een onoverwinnelijke berg, de rand van de afgrond. Is dat écht nodig?

Nee.

Zorgen en problemen rond geld (enzo) kun je liefdevol in je dagelijkse routine opnemen. Het is je realiteit. Het hoort er bij, angst is niet nodig. Verwelkom het als die metgezel in je leven, en help de problemen die er aan kleven op te lossen.

Er zijn geen koene ridders of wijze oude mannen die je uit de problemen redden. En de situatie negeren maakt alles alleen maar erger. Alleen jouw actie kan jou redden. Alleen jij kunt het doel bereiken, stap voor stap de controle nemen.

Start!

Accepteer dat de probleemsituatie in je leven is en verzet je er niet tegen. Ga er niet over nadenken in termen van ‘falen’ en ‘mislukken’. Gebruik die energie liever voor de oplossing.

Kijk naar wat nu precies het probleem is en wat jij er aan kunt doen. Focus niet op negatieve gedachten over jezelf en de situatie. Angst, schuldgevoel, boosheid enz kun je ook maar het beste achter je laten. Natuurlijk mag je best eens piekeren en je naar voelen, maar maak er geen gewoonte van. Het helpt je niet. Je wilt immers vooruit!

Vraag om hulp als je dat nodig hebt. Vraag mensen om raad, vraag naar hun ervaringen en wat zij hebben gedaan om oplossingen te vinden. Vraag om praktische hulp: tips, tools, adviezen. Kijk op deze website voor informatie en inspiratie.

Je hoeft het niet alleen te doen, maar JIJ moet het uiteindelijk wél doen. Het is jouw leven, het gaat om jouw geld. Jij alleen hebt de kracht om verandering te brengen.

Wil je financiële rust? Voorspoed? Geen zorgen meer over geld?

Geef geld in jouw leven aandacht en zorg, laat geld niet een dagelijkse reden tot zorg voor jou zijn. Daar begint je beste leven. Start vandaag.