Dit is de ladder!

Onze gedachten praten de hele dag tegen ons en maken verhalen over wat we zien, ervaren, beleven. Daar krijgen wij dan een gevoel bij: blij, bang, verdrietig, enthousiast noem maar op. Als je bedenkt dat er zo’n 60.000 gedachten per dag door je hoofd gaan kan het wel eens even te veel worden.

De ladder is je hulpmiddel om rust in je hoofd te krijgen en een heldere blik te houden. Vaak hebben we niet eens door hoe onze gedachten ons beïnvloeden en onze dag kleuren.

Welk verhaal vertel jij jezelf? Is het een positief verhaal waar je energie van krijgt? Of is het een verhaal dat je uitput en moedeloos maakt?

Welke kleur heeft jouw dag? Kijk maar op het plaatje van de ladder!!

GE-foto-kleur-poppetjewaar sta jij vandaag?

Groen: Krachtig, vrij
Oranje: inspiratie, vreugde
Geel: Positief, overtuiging
Licht groen: vertrouwen, moed
Licht oranje: stress, frustratie
Roze: zorgen, twijfel
Blauw: boos, wantrouwen
Paars: angst, onmacht

Gelukkig kunnen we onze gedachten sturen, en kunnen we dus zelf bepalen hoe wij ons voelen, in welke situatie ook. Je hebt gedachten, je bént ze niet!

Je hoeft dus niet vast te zitten in een naar gevoel, je kunt er boven uit klimmen. Zo kun jij hoog op de ladder blijven en in je kracht staan.

Hoog op de ladder zie je mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Daar vind je de antwoorden die je nodig hebt en komen positieve veranderingen op je pad.

Probeer het zelf en pak die ladder!