, ,

Altijd vakantie!

Vakantie betekent ein-de-lijk rust, alles van je af laten glijden, even geen gedoe en gehaast meer, verstand op nul en heerlijk ontspannen. Tijd voor jezelf….dat is wat je nodig had!

Ontspannen, vrij en blij: dit is je ware aard, en daarom voelt het zo goed. Stress, ploeteren en piekeren lijken normale verschijnselen in onze wereld maar ze hebben niets te maken met wie we écht zijn, en waarom wij hier zijn.

Waarom niet altijd vakantie? Altijd heerlijk ontspannen en een gevoel van vrijheid?

Vertrouw op je ware aard. Laat je meedrijven op de stroom en verspil geen energie meer aan ploeteren en piekeren over het leven. Als je je laat meedrijven zul je ontdekken dat je precies daar uitkomt waar jij wilt zijn. Zonder stress en geploeter. En terwijl je onderweg bent, vind je alles wat je nodig hebt op je reis.

Het enige wat je nog tegenhoudt ben JIJ. Jouw gedachten en overtuigingen over hoe-het-hoort houden je vast aan de kant van de rivier, vechtend tegen de stroom, krampachtig bungelend aan een tak of rots.

Als je op jezelf gaat vertrouwen, en het lawaai van de buitenwereld achter je laat, dan laat je los. En dat voelt goed! Het leven hoeft niet ‘hard werken’ of ‘een worsteling’ te zijn. Je hoeft alleen maar bewust te zijn van wat jij doet en waarom je het doet. Voelt het goed, is het goed voor jou, dan ben je op het juiste spoor en daar ga je op verder.

Als je goed naar jezelf luistert weet je wanneer je op dat goede spoor zit. Je hebt altijd toegang tot die innerlijke stem. Wees gewoon stil, ontspan je, en wacht op het contact dat je maakt met jezelf. Meer heb je niet nodig.

Hoe meer je op jezelf vertrouwt en los laat, des te meer kom je op het pad dat voor jou en jou alleen bedoeld is. Je bent in harmonie met je omgeving en je gaat meer en meer je beste leven leven. Je ontwikkelt je leven volgens je eigen concept en niet volgens de aanwijzingen van de buitenwereld. Je bepaalt zelf waar jij je gedachten over laat gaan, waar jij je wel of niet druk over maakt, wat je wel of niet het beste kunt doen voor jezelf.

Misschien klinkt dit wat strijdlustig maar je hoeft echt niet ten strijde te trekken tegen ‘de wereld’. Het wordt juist beter: je staat sterker midden IN de wereld. Jij hebt de leiding over JOUW leven.

Je gaat je eigen leven meer en meer vorm geven op de manier die jou het beste voelt. Zo komen de ervaringen op je pad die jij het liefste wilt: je dromen, je passie, je wensen worden realiteit.

Ga dagdromen over de dingen waar jij van houdt. Maak in gedachten een mooi plakboek van alle dingen die jij ziet en waar jij je goed bij voelt, dingen die er al zijn of die jij nog wilt ervaren. Maak het echt. Geloof er in. Voel hoe goed het voelt en houd dat gevoel vast.  Focus!

Je beste leven begint door er in te geloven, NIET door het eerst te willen zien. Geniet van jezelf en je dromen en gebruik je innerlijke wijsheid om dit realiteit te maken.

Er is zoveel mogelijk, als jij het toelaat. Volg je passie, doe waar jij van houdt, vertrouw op jezelf en geniet van de reis. Als een mooie vakantie.

Zo simpel is het!