,

25 richtlijnen

“Je tijd hier is beperkt, dus verspil die niet door te proberen het leven van een ander te leiden. Laat je niet binden door een dogma, wat neerkomt op leven met het resultaat van wat andere mensen hebben bedacht. Laat het lawaai van de meningen van anderen je eigen innerlijke stem niet overschreeuwen. En het belangrijkste van alles: heb de moed je hart en je intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die al lang wat je echt wilt worden. Al het andere is bijzaak.” – Steve Jobs

Hoe voel jij je vandaag? Hoe gaat het met jouw leven? Leef je elke dag in overvloed? Doe je de dingen waar jij van houdt? Ben je enthousiast en opgewonden over wat de nieuwe dag brengt? Leef jij je beste leven?

Als de antwoorden op deze vragen ontkennend of vaag zijn, dan leef je op dit moment niet het leven dat jij écht wilt. Het leven dat voor jou bedoeld is; jouw pad van vreugde en voorspoed.

Waarom zou je jezelf dat niet gunnen? Je verdient het beste leven!

Hier zijn een aantal richtlijnen die je kunt gebruiken om op dat spoor te komen. Maak het tot je dagelijkse persoonlijke missie om deze richtlijnen te volgen. De resultaten zullen je versteld doen staan!

De 25 richtlijnen om je beste leven te leven:

1. Start elke dag fris en nieuw. Blijf niet hangen in wat gisteren, vorige week of afgelopen jaar is gebeurd.

2. Wees trouw aan jezelf. Stop met andere mensen te pleasen of iemand anders te willen zijn. Je bent liever een originele versie van jezelf dan een kopie van iemand anders.

3. Niet klagen. Als er problemen zijn doe er dan iets aan, maar klaag niet.

4. Onderneem actie. Wacht niet tot iemand anders iets voor je doet, maar doe het gewoon zélf.

5. Denk aan wat mogelijk is, in plaats van wat onmogelijk is. Denk niet aan de dingen die jij niet kunt veranderen (zoals gebeurtenissen uit het verleden, of wat anderen van jou vinden) of aan dingen die je ongelukkig maken. Dat put je alleen maar uit. Denk liever aan wat er allemaal mogelijk is; dat geeft je energie.

6. Bedenk eerst WAT je wilt bereiken, en daarna op HOE je dat gaat doen. Alles is mogelijk als je je hart, ziel en hoofd gebruikt.

7. Sta open voor nieuwe kansen. Je kunt wachten op nieuwe kansen en mogelijkheden, maar je kunt er ook actief de weg voor vrijmaken. Dit laatste geeft je een veel beter gevoel.

8. Ga van de pauze-knop. Sta bewust in het leven. Jouw leven is om geleefd te worden: niet aarzelend langs de kant staan maar met volle overtuiging in het diepe springen.

9. Geef ruimte aan je persoonlijke groei. Hoe hoger je bewustzijn, hoe rijker de ervaringen in jouw leven.

10. Ken jezelf. Weet wie je bent, wat je wilt, waar jij voor staat. Wat zijn je dromen, wat is je diepste wens? Maak je persoonlijke identiteit duidelijk.

11. Ken je doelen. Geloof oprecht in een doel dat bijdraagt aan jouw succes, geluk, voorspoed, welzijn en harmonie. Kijk niet naar wat een ander wilt of zegt, want alleen jij weet wat jou gelukkig en tevreden maakt.

12. Leef in overeenstemming met je doelen. Wat kun je op dit moment al doen en wat kun je de hele dag door doen, waardoor je in volledige afstemming met je doelen bent? Maak de afspraak met jezelf dat je er alles aan zult doen om verandering aan te brengen zodat jij je beste leven kan leven.

13. Zorg voor focus. Zorg dat de juiste gebieden in je leven jouw aandacht en energie krijgen, zodat het allemaal kan groeien.

14. Werk met een plan. Welk doel wil je het eerst behalen en welke actie is daar voor nodig. Maak een plan zodat je weet wat je doet, en wanneer je het doet.

15. Doe waar je van houdt. Het leven is te mooi om dingen te doen die je geen energie of voldoening geven. Stop daar mee en ga op zoek naar de dingen die je gelukkig maken. Ontdek je passie!

16. Wees positief. Jouw glas is altijd halfvol. Denk goed-voelende gedachten, over jezelf en je omgeving. Richt je aandacht op de dingen die je écht wilt in plaats van de negatieve dingen. Zo trek je de ervaringen aan die jij wenst in je leven.

17. Stop met dingen uitstellen. Uitstelgedrag is tijdverspilling en het heeft een negatieve invloed op je leven. Gooi uitstelgedrag eens en voor altijd overboord.

18. Declutter. Houd van tijd tot tijd grote schoonmaak in je hoofd, je huis, je computer: selecteer, sorteer en gooi of geef weg alles wat overbodig, overtallig en onnodig is. Ruim alles op. Je krijgt er zeeën van tijd, rust en ruimte er voor terug.

19. Blijf jezelf ontwikkelen. Je kunt leren van alles wat je ziet, hoort en ervaart. Hier horen ook je eventuele fouten en misstappen bij. Het zijn allemaal groeimomenten; gebruik ze. Wees dankbaar voor wat je hebt, lach meer (bijvoorbeeld terwijl je dit leest) en geniet!

20. Probeer nieuwe dingen. Ga uit de beruchte comfortzone en probeer iets nieuws. Het kan iets eenvoudigs zijn zoals een nieuwe busroute, een nieuw gerecht of een nieuwe hobby. Het kan ook iets groters zijn zoals een nieuwe studie, een andere baan of een wereldreis. Jij bepaalt.

21. Bezoek een mentor of coach. Het is de snelste manier om de veranderingen te realiseren die jij zoekt. Een mentor zal je inspireren om het beste uit jezelf te halen en inzichten met je delen die je helpen je doelen te bereiken. Samen behaal je een maximaal resultaat.

22. Leef in het moment. Gaan je gedachten de hele dag tekeer in je hoofd? Breng rust in je gedachten. Wees aanwezig in het nu; denken aan het verleden of aan de toekomst helpt je niets. Wanneer je bent afgestemd op het huidige moment functioneer je het beste.

23. Geniet van de kleine dingen. Een ijsje op een warme zomerdag. Knus op de bank thuis terwijl het buiten regent. Praten met je beste vriend(in). Een wandeling in het park. De zon zien ondergaan. Geniet er van en sla die positieve energie op in je goed-voelen databank.

24. Neem je tijd. Als je doelen wilt bereiken heb je af en toe ook een pauze nodig. Werk in je eigen tempo aan je doelen. Wees niet te geforceerd in het behalen van je doel. Juist als je je niet fixeert op het eindresultaat, zul je des te sneller je doel bereiken.

25. Wees goed voor jezelf. Jij bent de enige mens die de weg naar jouw beste leven kan vinden. Het is fijn als je familie en vrienden je steunen, maar jij moet het uiteindelijk doen. Focus je volledig op wat jij écht wilt, en let niet op wat een ander doet of zegt. Je zult je gelukkiger en krachtiger voelen.